Så nemt at gør-det-selv folket endda bliver overraskede

Kun kreativiteten sætter grænser med wedis fleksible, modulopbyggede baderumsløsninger.

Nyt og funktionelt badeværelse til par i bevaringsværdig bygning

Et nyt, smart og funktionelt badeværelse var højt på ønskelisten hos parret Rasmus og Nina. De var dog bekymrede over flere ting – rummets begrænsede størrelse, de skæve vinkler i det bevaringsværdige hus og ikke mindst de brandkrav, der i dag følger med, både ift. BR18 og deres bevaringsværdige bygning i Danmarks ældste by, Ribe.

Nina havde således en lang række ønsker og krav til det lille rum. Hun ville både have mulighed for at vaske og tørre tøj, tage brusebad samt at rummet kunne bruges af hele familien på to voksne og to børn. Samtidig var én af hendes drømme at få en rengøringsvenlig hylde i brusenichen til shampoo og sæbe samt en vindueskarm, der kunne udnyttes til opbevaring.

Forbehold gjort til skamme

Hvis badeværelset skulle være opbygget med mere traditionelle materialer, er jeg bange for, at vi ikke havde kunne udnytte rummet så godt, som det er blevet”, fortæller Nina, og fortætter:

Vi havde nogle meget specifikke ønsker, men bor samtidig i et bevaringsværdigt hus med skæve vinkler, så der er mange hensyn ved fx renovering. Men med de smarte og fleksible løsninger fra wedi, der var nemme at tilpasse vores særlige behov, fik vi virkelig alt, hvad vi har drømt om.

Spar plads med en ultra tynd brusebund

Gulvsystemet der er anvendt i dette badeværelse er Fundo RioLigno 90×90 cm – kun 25 mm høj, wedis tyndeste gulvsystem, der er genial til renoveringsprojekter med højdeudfordringer.

Skarpe fordele ved Fundo RioLigno:

 • Underbygningselement der sikrer korrekt placering af afløb.
 • Lav indbygningshøjde.
 • Hurtig montage med korrekt fald.
 • Let konstruktion – ideel til trækonstruktioner.
 • wedis tyndeste linjeafløbsbyggeplade (fylder kun 25 mm over bjælkehøjde/strø-konstruktion).
 • Tre design muligheder vedr. afløbsrist.
 • Uanede muligheder i formater, både standard størrelser og specialtilpassede løsninger.
wedi Fundo Rioligno

Gulvvarme er et must

Der er desuden anvendt byggepladen Preline i 30 mm. wedi Preline byggeplade anvendes til let installation af vandbåren gulvvarme på trækonstruktion eller beton. Pladerne har en lav vægt og er lette at installere. De fabriks udfræsede riller gør det let at montere en 16 mm alu-pex slange, og med wedi byggepladernes fremragende isoleringsværdi sendes varmen retur til rummet og sikrer en jævn varmefordeling op i klinkerne.

wedi hjælper endda også bygherre med brandkravene

Ifm. BR18 er der en række regler, du skal leve op til – bl.a. nye og skærpede brandkrav. Dem hjælper wedis samarbejdspartnere, håndværkere og entreprenører med at overholde ved at der udfærdiges et brandnotat, der beskriver de brandtekniske løsninger for det enkelte projekt, og som kan udleveres til den tilkoblede brandrådgiver.  

Selvom man – som i denne case – arbejder med ændringer i bygninger over 5,1 meter i en bevaringsværdig bygning, kan det således sagtens lade sig gøre at overholde brandkravene – og wedi rådgiver og hjælper med arbejdet hele vejen.

wedi – moderne modulopbygning der gør arbejdet nemmere og hurtigere

wedis modulopbyggede system af intelligente løsninger og produkter, giver entreprenører og håndværkere en række fordele, de kan udnytte til at tilpasse badeværelser til kundernes individuelle ønsker og behov.

Af eksempler kan nævnes en praktisk niche eller hylde til shampoo o.lign., en siddebænk, en stabil skillevæg med indbyggede hylder eller måske en individuelt udformet håndvask.

På grund af modulopbygningen udmærker wedis systemløsninger sig bl.a. ved fordele som yderst nem forarbejdning, lynhurtig montering og markant kortere ventetid ved fliseopsætning.

Samlet set minimerer det installationstiden og resulterer i en god økonomi i projekter, hvor wedis løsninger indgår.

wedi produkter

 • Fundo RioLigno, 90×90 cm
 • PreLine byggeplader, 60 mm, udfræset fra fabrikken til 16 mm vandbåren gulvvarme

Godkendelse

 • wedi Fundo gulvelement
 • MK godkendelse 7.22/1727

  MK Godkendelse 7.22/1727

Vil du vide mere?

Så kontakt os nu! Vi hjælper gerne med spørgsmål – og med at realisere dine wellness- og badeværelsesdrømme.