Oplev en eventyrlig verden af ro og velvære i Vana Spa – tæt på Stockholm

Blot 20 minutters kørsel fra Stockholms travle centrum ligger der en eventyrlig spa, der med sin varme, naturlige indretning og fortættede damp under hvælvede lofter gør noget helt særligt for krop og sind.

Vana Spa er smukt beliggende på luksushotellet Ad Astra by Elite i Stockholm forstaden Södertälje, Snäckviken, syd for den svenske hovedstad. Luksushotellet er lige overfor kanalen, hvor skibene sejler forbi, så når man slapper af i én af de udendørs pools med installeret jacuzzi, oplever man det nærmest majestætiske syn af skibe, der glider forbi. Scenen er sat til et unikt eventyr

Eventyrlig atmosfære i et rum af velvære

Og det er, når man træder indenfor i Vana Spaen på hotellet, at det rigtige eventyr begynder. Når døren går op, træder man ind i en verden af wellness. Lydene fra verden udenfor dæmper sig, lyset er behageligt, og den bløde atmosfære af luksus i hver en detalje tager over.

Inden man kan træde ind og opleve selve spaen, ledes man fra receptionen til bruserummet, som er beklædt med de fineste kakler. Den klare farve i kaklernes spil understreger, at her friskes man op, inden spaområdet nydes.

Indenfor i spaen er der eventyrligt; det er som at træde ind i en tyst underjordisk nordisk verden af velvære.

Mørke naturlige farver og naturens egne materialer på vægge og gulve skaber en intim og tryg stemning, der kun afbrydes af lette glasskillevægge, der markerer de forskellige spa-faciliteter.

Lofterne er beklædt med træ, hvor der er monteret dæmpet belysning. Ud mod kanalen er væggene gråbrune mursten, mens bagvæggen er skabt i træ, der er monteret, så indtrykket er en tætbeplantet skov af brunlige træstammer. Gulvene er den smukkeste skridsikre mørke skifferbelægning – ja, det er som om, fjeldet udenfor har fundet vej herind, og er blevet til gulv i den eventyrlige spa.

Bagerst i det store poolområde er der daybeds til afslapning, og de findes også på den anden langside af den lange slanke længde-pool, der elegant lader vandet gå helt op til kanten, så følelsen af infinity mærkes, når man svømmer i den.

Isbadet er så stort, at du kan sænke kroppen helt ned i de max 8 graders vand. Herefter kan saunaen, som ligger lige op til, nydes, og den er konstrueret i glas med kig til det øvrige spaområde.

Loftskonstruktioner af en anden verden

Dampkabinen er noget ganske særligt; kabinen er skabt med et hvælvet loft, hvor der er indsat blide spots. Rummet skaber en omsluttende følelse, der naturligt understreges af dampen, som jo lægger sig som en blid tåge omkring kroppen.

Hamammen, der er et rundt rum, er ligeledes konstrueret med et hvælvet loft, og også her er følelsen af luksus og høj kvalitet med til at få skuldrene til at sænke sig, så åndedrættet bliver roligt.

Der er virkelig tale om, at her har der været vådrums-specialister, der har forstand på, hvilken stemning sådan nogle buede lofter skaber for sind og krop.

Velvære-oplevelser der inddrager alle sanser

I spa-området findes en kabine med et gigantisk brus af lun tropisk regn, kold douche eller lette dråber – følelsen af den vekselvirkning er himmelsk, og man føler sig hensat til Amazonas frodige skove.

Et ganske normalt styrtebad og et lækkert fodbad er også indenfor rækkevidde i Vana Spaen, og når man har prøvet det hele, har man kun lyst til at gøre det alt sammen om igen. I hvert fald en tur i dampkabinen for atter at opleve det smukke hvælvede lofts beroligende virkning.

Den indendørs pejs bidrager til hygge, varme og giver et blødt naturligt lys, og det passer perfekt til det nordiske eventyr, som Vana Spa er.

Ved siden af pejsen er der en lækker detalje; for poolen udenfor kan nås ved at svømme gennem et indendørs bassin og ud under åben himmel, hvor luften rammer ansigtet, mens man kan holde kroppen nede i det behageligt varme vand. 

Spaen tilbyder også et bredt udvalg af skønhedsbehandlinger og massager i tilstødende små rum. Her er indretningen tro mod det naturlige tema i spaen, og alt er holdt i afbalancerede brune farver og runde former.

Uden mad og drikke

Skulle sult eller tørst melde sig er der råd for det. I de bløde møbler i loungeområdet kan der indtages mindre måltider, eller man kan nyde en snack med et glas perlende bobler til, mens man ser på den knitrende pejseild midt i denne eventyrlige oase.

Ad Astra by Elite hotellet

Som bekendt betyder Ad Astra jo ’mod stjernerne’ og det er lige præcis, hvad en Vana Spa oplevelse på hotellet giver. Spaen er så fint integreret i det store hotel, der åbner sig op mod kanalen. Hotelbygningen runder lidt, så bygningen på eleganteste vis ligesom favner de to udendørs pools foran.  

Hotellet med 161 værelser, to restauranter, bar, fitness-rum og hele 12 mødelokaler har alt samlet under ét tag, så man ikke behøver at gå udenfor, hvis det nordiske vejr ikke tillader det – og man kan jo lige så godt give sig hen til spaen. 

Som Vana Spa gæst bliver man godt tage imod fra start til slut. Følelsen af, at livet er behageligt og rart, sidder i sjæl og legeme i lang tid efter, at den sidste dråbe vand er tørret af kroppen. 

Leverandørsamarbejde fra wedi og Kakelspecialisten AB

I et tæt samarbejde med Kakelspecialisten AB har wedi leveret såvel specialproducerede som standardelementer til Vana Spa:

  • Specialdesignede elementer; hvælvet loft, vægge og bænkkonstruktion, til dampkabine og Hammam
  • Konstruktionsopbygning omkring oplevelsesbruser

wedi produkter

  • Specialdesignede elementer; hvælvet loft, vægge og bænkkonstruktion, til dampkabine og Hammam
  • Konstruktionsopbygning omkring oplevelsesbruser

Fakta
Hovedentreprenør: Kakelspecialisten

Vil du vide mere?

Så kontakt os nu! Vi hjælper gerne med spørgsmål – og med at realisere dine wellness- og badeværelsesdrømme.